Au Winter

Au Zomer

Chatel Frankrijk

Lemele Nederland

Chatel in Frankrijk/Zwitserland

11 daagse bus reis;                 heen en terugreis ‘s nachts

Dinsdagavond 20 juni  – vrijdag 30 juni 2023

 

Het goed aangepaste chalet Olinga in Chatel is ons verblijf. Kijk op:

www.alpchalet.infoChatel 02

74360 La Chapelle d'Abondance, KD 230, ’’La Pesse ".

Tel: +33688875407

Het is een zelfzorgreis, dus we hebben onze eigen kok.

Chatel 01Uitzicht op de Mont Blanc

Het dorp Chatel ligt zo’n 20 minuten rijden vanaf het meer van Genève. Aan de Franse kant. Het huis ligt buiten het dorp. Er is een groot terras achter het huis, vanwaar we een wandelpad op kunnen. Ook is het maar 5 minuten lopen naar een beek, waar we leuk kunnen zitten.

Het wandelpad vanuit de chalet aan de achterzijde en onder het uitzicht aan voorkant van Olinga.

De omgeving van Chatel is bergachtig. Het is een wintersport- gebied. Chatel is een leuk, gezellig en toeristisch dorp, waar we goedChatel 06 kunnen winkelen en flaneren. Uiteraard gaan we ook naar het meer van Genève. Gelegen tussen Frankrijk en Zwitserland.  De tocht erheen is één en al toeristische route. We gaan varen op dit prachtige meer. Ook gaan we naar de van Calvijn bekende stad Genève. Hier krijgen we een rondrit en een wandeling met een Nederlandssprekende gids. We gaan de kathedraal St.Pierre bezoeken en het Reformatiemonument.

Chatel 05Mogelijk gaan we ook het middeleeuwse stadje Yvoire bekijken met zijn vele keisteentjes. Ook kunnen we het gezellige kuuroordstadje Evian-les-Bains bezoeken. Door de mooie winkelstraat, over de markt en heerlijk over de boulevard langs het meer wandelen. Of waterfietsen. Een bijzondere excursie is de tocht naar de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Daar gaan we met een trein héél hoog de berg op, vanwaar we een adembenemend uitzicht hebben over de wijde omgeving.

Mocht het weer wat minder goed zijn, kunnen we naar een groot thermaal badencomplex, waar uitgebreid gezwommen en gebubbeld kan worden. Of naar de mineraalwaterfabriek bij Evian-les-Bains. Kortom: een reis met veel en zeer afwisselend natuurschoon en veel variatie in uitstapjes.

Chatel 07

Chatel 03Chatel 04

Heeft u vragen over de Stichting Ichthus of over de vakantiereizen?
Dan kunt u het contact formulier invullen.
Maar u kunt ook contact opnemen met ons secretariaat 06 5156 9645