banner-01.jpg banner-02.jpg banner-03.jpg banner-04.jpg banner-05.jpg banner-06.jpg banner-07.jpg banner-08.jpg banner-09.jpg banner-10.jpg banner-11.jpg banner-12.jpg banner-13.jpg banner-14.jpg banner-15.jpg banner-16.jpg banner-17.jpg banner-18.jpg banner-19.jpg banner-20.jpg banner-21.jpg

button kleine belties

button Postelhoef

Een dagje dierenpark Amersfoort

Een heerlijk dagje uit met Ichthus!

Dit jaar geen Ichthus vakantie. Wat een nare gewaarwording. Sowieso een moeilijk jaar voor velen van ons door het rondgaande Coronavirus.
Vandaag dan toch een dagje uit met de groep waarmee we anders naar België waren geweest. Tot het laatst was het spannend of het door kon gaan en uiteindelijk met een afgeslankte groep van 20 mensen verzamelen we vanaf 10.00 uur op de parkeerplaats bij dierentuin Amersfoort.

We hebben prachtig weer vandaag dus de stemming zit er meteen goed in.
We beginnen zoals we dat gewend zijn bij Ichthus met koffie en wat lekkers. Als onze Toon voor de inwendige mens zorgt, zit dat wel goed.
Ondanks dat er voor sommigen veel nieuwe gezichten zijn is het Ichthusgevoel er meteen. We hebben een jarige in ons midden. Lydia van Noort mag vandaag haar 57e verjaardag vieren.

Tegen half 11 gaan we de dierentuin binnen. We hebben natuurlijk wel met de maatregelen te maken. Alle vrijwilligers en sommige gasten dragen daarom mondkapjes. En we desinfecteren allemaal onze handen bij deDierenpark 11 ingang van de dierentuin.
Wisten jullie dat Toon ook een rolstoel bij zich had? Nee hij zat er gelukkig niet zelf in, hij duwde de rolstoel die gevuld was met onze lunch.

Het is best druk in de dierentuin maar toch gaat alles er rustig en gemoedelijk aan toe. Wat een verademing zo onder elkaar te zijn. We genieten natuurlijk erg van alle uitheemse dieren die we zien maar ik denk dat we nog meer genieten van elkaar.

Grapjes en serieuzere gesprekken wisselen elkaar af. Het voelt heus alsof we samen op vakantie zijn. Tijdens de lunch is er nog een extra lekkernij van onze jarige. Ze trakteert ons op een overheerlijk slaatje. Henk overhandigt haar namens Ichthus een cadeautje.

Naast de levende dieren zoals o.a. leeuwen, tijgers, olifanten, zebra’s en giraffen kent dierenpark Amersfoort ook een dinopark. Deze dinosauriërs zijn al jaren uitgestorven maar ze hadden toch vele soorten nagemaakt. We vroegen ons af of ze werkelijk hebben bestaan en zo ja hoelang geleden ze dan uitgestorven zijn. Toen we bij verreweg de grootste dinosaurus in zijn soort kwamen meenden we toch wel dat ze al uitgestorven waren voor de ark van Noach. De ark zo immers met één exemplaar al vol geweest zijn.

Raad eens wat ook het Ichthusijsje ontbrak op deze stralende dag niet. Nadat we allemaal genoten hadden van deze koude versnapering begonnen we aan het laatste deel van onze tocht door de dierentuin. Toen was het ook zomaar weer half 5 en verzamelden we bij de uitgang. Op de parkeerplaats was er nog weer van allerlei lekkers om de dag mee af te sluiten. Hier hebben we Lydia en René (ook bijna jarig) toegezongen voor hun verjaardag. 
Henk maakte ook de reizen voor volgend jaar bekend. Al is het heel spannend of het volgend jaar allemaal wel door kan gaan  stiekem wordt toch al verlangend uitgezien naar weer een vakantie met Ichthus, want o wat hebben we dit gemist.

We zijn erg dankbaar dat deze dag door kon gaan en zijn met name de Heere dankbaar dat Hij ons deze dag samen gegeven heeft
 

Bekijk hier de foto's van het uitstapje