button Berlijn

Radstadt button

button Postelhoef


Wernigerode in Duitsland
10 daagse busreis; heen en terugreis overdag
Woensdag 13 juli – vrijdag 22 juli 2022

Wernigerode 8

Het Familievakantiehuis Huberhaus,
waarin we verblijven ligt aan de rand van de stad, maar wel op loopafstand van het historische centrum.

Kijk op  www.huberhaus.net


CVJM-Familienferienstätte Huberhaus Mühlental 2 38855 Wernigerode
Tel +49 3943 - 54 34-0 info@huberhaus-wernigerode.de


Dit vakantiehuis is vernoemd naar Victor Aimé Huber, die in de 19de eeuw, medeoprichter was van coöperatieve woningen in Duitsland. Hij was ook een christelijke sociale hervormer die leefde en werkte in Wernigerode.

Vandaag, is de christelijke jongerenorganisatie YMCA Saksen-Anhalt gebruiker van het huis.

 Wernigerode ligt in het noordelijke Harz gebied. Het sfeervolle centrum bestaat uit prachtige vakwerkhuizen. De Harz heeft veel mooie natuur, heuvels, laaggebergte, bossen en meren. Dichtbij onze verblijfplaats ligt de hoogste berg van de Harz: de Brocken – 1141 mtr hoog. Tegenover ons verblijf staat de kleine Theobaldkirche. Hierin kun je heel mooi zingen en zondags houden we daar de dienst. We brengen een bezoek aan het Joods erfgoed in Halberstadt en bezoeken daarna een voormalig kamp en de duits-duitse grens ofwel de ‘Muur’ of het ijzeren gordijn. Hieronder de skyline van Halberstadt.

Wernigerode 7

We maken een stadsrondrit door Maagdenburg en bezoeken de dom en het Hundertwasser-project 'Grüne Zitadelle'. In de oudste parochiekerk van Maagdenburg vinden we nog sporen van Maarten Luther. Nu is de Johanniskerk een conferentie-centrum. ‘’Zonder Maagdenburg geen reformatie!” Voor de Johanniskerk staat het standbeeld van Maarten Luther.
In Duderstadt, of in Braunlage kunnen we heel goed winkelen. Er zijn ook in de buurt vele culturele uitstapjes mogelijk, een brouwerij, een glasblazerij en een luchtvaartmuseum. In de buurt zijn er overdekte zwembaden. En varen op de Oker Stausee kan ook goed. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om te winkelen of om te rusten of voor het voorbereiden op de bonte avond. Het programma kan nader in overleg worden samengesteld. We maken op de heen- en terugreis een tussenstop bij de Marktkauf in Osnabrück-Nahne.

De prijzen staan in het aanmeldings formulier bij de vakantiekeuze.

Wernigerode 4

Wernigerode 6 Wernigerode 5
Kasteel Wernigerode Dom in Maagdenburg

 

button gasten

button gasten