Au Winter

Au Zomer

Chatel Frankrijk

Lemele Nederland

Vakantie in Luyksgestel. 08 - 15 oktober 2022

Deze vakantie brachten we door in hotel Postelhoef, gelegen aan de rand van het bos, even buiten Luyksgestel. Omdat we door de maatregelen deze keer niet naar het buitenland konden was er gekozen voor een locatie in Nederland. Toch scheelde het niet veel, want we zaten maar een paar kilometer bij de Belgische grens vandaan.

Deze vakantie kan getypeerd worden door ontmoeting, ontspanning en gezelligheid.

Ontmoeting.

Wat heerlijk dat er na 2 jaar weer een Ichthusvakantie georganiseerd kon worden. Voor velen een feest van herkenning om oude bekenden weer te ontmoeten. Er waren ook gasten en vrijwilligers die voor het eerst meegingen, voor hen begon het met kennismaken, maar als je een week zo intensief met elkaar optrekt wordt het snel ontmoeten.  Je deelt een stukje van je leven met de ander. Er is tijd en aandacht voor elkaar. De Bijbel gaat open, we ontmoeten de Heere in Zijn Woord, we zingen en getuigen ervan.

De locatie was uitermate geschikt. We hadden een ruime zaal tot onze beschikking en de maaltijden gebruikten we in het restaurant. En dan was er een royaal overdekt terras, dat we dankzij het mooie weer ook elke dag gebruiken konden, met het uitzicht op de prachtige tuin. Heerlijk rustig gelegen.

Ontspanning.

Deze vakantie brachten we veel tijd in en om het hotel door. Dat gaf een rust en ontspanning die iedereen goed deed. Zo gingen we elke dag wandelen, de omgeving leende zich er uitstekend voor, je kon meteen verschillende kanten op het bos in. We genoten van de frisse lucht, de herfstkleuren en niet te vergeten al de verschillende paddenstoelen. Daarnaast waren er tal van activiteiten in het hotel. Dat gebeurde in een zeer ontspannen sfeer, en we hebben ervan genoten. Zo was er o.a. een wellness ochtend en een knutselochtend. Ook deden we verschillende spellen met elkaar zoals verschillende quizzen, een kadootjesspel, en een verhalenbingo. Eén avond trokken we nog het bos in voor een smokkelspel. Gelukkig kregen we lampions, zodat we niet helemaal in het donker liepen.

Eén avond kwam er een muziekgroep die prachtige instrumentale stukken ten gehore bracht en ook verschillende liederen in de samenzang begeleidde. Ook gingen we een middag met de bus op stap in de omgeving. De buschauffeur wist ons er heel wat over te vertellen, in het bijzonder ook over de smokkelactiviteiten die er in deze omgeving geweest zijn.

Gezelligheid.

Gezellig was het zeker, zo met elkaar op vakantie. Doordat het een vrij grote groep was ontmoette je  vaak weer anderen aan tafel in het restaurant of in de zaal, zodat er geanimeerde gesprekken waren. Als er tijd over was werd er gepuzzeld, er zijn verschillende puzzels helemaal af gekomen. Ook was er volop gelegenheid om een spelletje met elkaar te doen. De zorg en de aandacht voor elkaar is heel waardevol. Zoals het ook uitgedrukt werd op de bonte avond: het is één grote Ichthusfamilie. We zongen het elkaar als gasten en vrijwilligers toe: dat ’s Heeren zegen op u daal, Zijn gunst uit Sion u bestraal, Hij schiep het heelal, Zijn Naam ter eer, loof, loof dan aller heren Heer!

Heeft u vragen over de Stichting Ichthus of over de vakantiereizen?
Dan kunt u het contact formulier invullen.
Maar u kunt ook contact opnemen met ons secretariaat 06 5156 9645