Skip to main content

Doelgroep

Ichthusreizen organiseert vakanties speciaal voor mensen die een zorgvraag hebben door een lichamelijke beperking. Voornamelijk zijn wij gericht op reizen in het buitenland maar ook worden er sinds 2020 reizen aangeboden binnen Nederland. Een lichamelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn om op vakantie te gaan. Onze vrijwilligers staan klaar om samen met jou een onvergetelijke reis te gaan maken.

Nadat je ingeschreven bent voor de reis wordt er gekeken of wij jou de zorg en begeleiding kunnen bieden tijdens onze reizen. Mogelijk wordt hierover nog contact met je gelegd om hier meer zicht op te krijgen.

Er zal ook tijdens iedere reis een verpleegkundige mee gaan om te zorgen voor kwalitatief goede verzorging en begeleiding. Hij of zij inventariseert vooraf de zorg, bereidt deze voor en coördineert de zorg tijdens de vakantie. De verpleegkundige ziet er op toe dat de zorg goed uitgevoerd wordt.

We reizen met een luxe touringcar met rolstoellift of met het vliegtuig. De mogelijkheid bestaat om in de bus in de rolstoel te blijven zitten mocht je niet de overstap kunnen maken naar de bank. Met het vliegtuig zal je wel, zo nodig met hulp, de transfer moeten maken vanuit de rolstoel naar de vliegtuigstoel. De rolstoel zal gedemonteerd in de laadcabine meegaan.

De lange zit in de bus of het wachten op de luchthaven vergt energie en kracht, dat betekent dat je als gast over een redelijk stabiele gezondheid moet beschikken om de reis vol te houden. De busreizen zijn ook regelmatig in de nachtelijke uren.

Kun je door je beperking niet (meer) op vakantie naar het buitenland wat je wel graag zou willen? Dan zijn onze reizen wat voor jou!