Skip to main content

Ichthus informatie

Ichthus jaarprogramma

Ichthus jaarprogramma

In het voorjaar, meestal begin april, wordt er een informatie dag gepland voor de buitenlandse reizen, zowel voor de gasten als de vrijwilligers. Deze dag staat in het teken van kennismaken, taken verdelen en het bespreken van het voorlopige reisprogramma. Er is dan ook volop ruimte voor het stellen van vragen. Deze bijeenkomst vindt in Hoevelaken plaats. 
 
Na de reizen wordt er een, meestal gezamenlijke, reünie georganiseerd. Iedere deelnemer ontvangt dan een vakantiekrant.

Vakantie info algemeen

Vakantie info algemeen

De vakanties van stichting Ichthus worden zo mogelijk gepland in de zomermaanden juni, juli en augustus. Soms wordt er uitgeweken naar mei of september. De buitenlandse  vakantiereizen duren over het algemeen 10 dagen; soms iets korter, soms iets langer. Het vervoer vindt plaats met een luxe touringcar, voorzien van een rolstoellift. Gasten kunnen daarom indien nodig tijdens de busreis in hun aangepaste rolstoel blijven zitten. Het vertrek naar de bestemming is gepland in de vroege morgen of avond.  Dit is afhankelijk van de bestemming, soms duurt de reis 2 dagen en is er onderweg een overnachting. Het verblijf tijdens de vakantie is in een aangepaste accommodatie. Ondanks het feit dat er meestal aangepaste voorzieningen voor toilet, douche en slaapkamer aanwezig zijn, moet er toch af en toe geïmproviseerd worden.

De groep vakantiegangers telt ongeveer evenveel vrijwilligers als gasten. De vrijwilligers worden aangestuurd door de reisleider en een verpleegkundige. Daarnaast gaat er altijd een pastoraal begeleider mee en eventueel een gastvrouw

Vanaf 2021 bieden we éen vakantieweek binnen Nederland aan.

Klaas van der Haar

Vakantie programma

Vakantie programma

Het programma tijdens de vakantie is uiteenlopend. In het algemeen worden er elke dag uitstapjes gemaakt, variërend van het bezoeken van bezienswaardige steden of gebouwen tot het "bestijgen" van bergen met een kabelbaan. De mogelijkheden en beperkingen van de groep bepalen mede de invulling en lengte van de uitstapjes. Overleg is altijd mogelijk. Uiteraard is er ook ruimte voor winkelen en eventueel zwemmen, waterfietsen o.i.d.

Op zondagmorgen wordt er een dienst verzorgd door de pastoraal begeleider. Of als het mogelijk is wordt er een dienst bijgewoond in een plaatselijke kerk, of in de directe omgeving. 's Middags wordt er door de pastoraal begeleider een aangepaste dienst verzorgd in het onderkomen. Elke avond is er een avondsluiting en tijdens de vakantie 2x een Bijbelbespreking in het onderkomen of in de vrije natuur. Na het diner 's avonds is er vaak gelegenheid voor b.v. een kampvuur, spelletjes, een goed gesprek e.d.

Kortom een goede ontspanning in een ander land met een eigen (andere) cultuur

Financiën

Financiën

Met de reissommen die de gasten en vrijwilligers betalen wordt een volledig verzorgde vakantie aangeboden: volpension. Verder zijn in de prijs begrepen alle excursies en andere activiteiten, evenals de hapjes en drankjes, zowel overdag als 's avonds. Het kan wenselijk zijn wat geld mee te nemen om b.v. ansichtkaarten en/of souveniers te kopen.

Wilt u de stichting doneren of giften overmaken?
Dat kan door een bedrag over te maken op naam van
Stichting Ichthus, Rabobank, rek. nr: NL05 RABO 0355 4996 30.
Op verzoek kunnen wij u een donatie formulier toezenden. Zend me een formulier

Voor info kunt u contact opnemen met het secretariaat