Skip to main content

Vrijwilligers

Onze gasten kunnen alleen op vakantie als er voldoende vrijwilligers meegaan. Vrijwilligers zijn dus onmisbaar! Het is intensief om een dag of 10 dagen in de groep te verblijven en je als vrijwilliger in te zetten. Het is dan ook wenselijk dat je een goede gezondheid hebt, zowel lichamelijk als mentaal.

Er wordt van jou als vrijwilliger verwacht dat je hulp biedt bij de ADL (wassen, kleden, in/uit bed, toiletbezoek en hulp bij eten). Daarnaast begeleidt je de gasten tijdens de uitstapjes zoals bijvoorbeeld de rolstoel duwen, samen winkelen, zwemmen, wandelen enz. Daarnaast nog, afhankelijk van de accommodatie een aantal algemene taken zoals het koffie schenken, tafels dekken, picknick verzorgen, helpen verplaatsen van materialen en de gasten in en uit de bus helpen.

Voor de specifieke taken, zoals het maken van foto’s, vakantiekrant, activiteiten voorbereiden worden afspraken gemaakt op de informatiedag met de reisleiding en vrijwilligers.

Om tijdens de vakantie juiste op de gast van toepassing zijnde verzorging en begeleiding te kunnen bieden is er voor iedere vakantie een verpleegkundige die de zorg vooraf inventariseert, voorbereid en tijdens de vakantie de zorg coördineert. De verpleegkundige ziet er op toe dat de zorg goed uitgevoerd wordt. Daarnaast gaan er verpleegkundigen, verzorgende en/of helpende mee met onze vakanties. Ichthus kan altijd versterking gebruiken van helpende, verzorgende en verpleegkundigen! In een ongedwongen vakantiesfeer je passie kwijt kunnen voor de zorg en tijd hebben voor persoonlijke aandacht? Dat is wat wij jou bieden!

Maar ook de vrijwilligers zonder zorgervaring hebben we hard nodig en worden zeer gewaardeerd! Het is dus niet beslist noodzakelijk om zorgervaring te hebben. Er zal zoveel mogelijk gebruikt gemaakt worden van ieders talenten en kwaliteiten en er zal rekening gehouden worden met beperkingen zoals geen zorgervaring hebben. Wel verwachten we een bereidheid om allerlei zaken aan te pakken en een respectvolle houding te hebben naar onze gasten toe. Ondanks het feit dat de gasten hulp nodig hebben, zijn we als gasten en vrijwilligers gelijkwaardig! Is het helpen met de ADL een belemmering om met onze reizen mee te gaan als vrijwilliger? Neem dan contact op zodat er samen gekeken kan worden naar mogelijkheden binnen andere taken tijdens de reizen.

Ga jij met ons mee om onze gasten een mooie en onvergetelijke vakantie te bezorgen? Een vakantie waarin je echt de tijd hebt voor persoonlijke aandacht, een vakantie die je energie kost, maar je vooral veel voldoening en positieve energie geeft?! Meld je dan nu aan voor één van onze mooie vakanties!