Skip to main content

Winterreis naar Au - Oostenrijk

  • 9 daagse busreis (heen- en terugreis ‘s nachts)
  • vrijdag 15 maart t/m zaterdag 23 maart 2024
  • Volgeboekt voor Gasten
  • Volgeboekt voor Vrijwilligers
  • Reisleider: Henk Schra
  • Verpleegkundige: Gerdita van den Top
  • Pastoraal Werker: Dhr. J. Oosterbroek

We vertrekken op vrijdagavond 15 maart vanuit Hoevelaken en komen op zaterdagmorgen aan in Au. Op zaterdag en zondag kunnen we eerst wennen aan de temperatuur en de sneeuw daar. Maandag 18 maart gaan we dan echt de sneeuw in. Er zijn – Hollandse – vrijwilligers die ons begeleiden bij het skiën en sleeën. Zij hebben hier ervaring mee. Degenen die het liever wat rustiger aan doen kunnen met de lift naar het op 2090 meter hoge gelegen Diedamskopf. Daar kun je genieten van het uitzicht op de prachtig besneeuwde bergen.
Winterreis naar Au in Oostenrijk Skilift
Bij zonnig weer kun je heerlijk op het terras zitten of in het restaurant een Glühwein nemen. Vanuit Hollandheim kunnen we veel te voet doen. Een wandeling naar Au of het dorp Schoppernau en langs de Bregenzer Ache, de beek die dicht langs het huis stroomt. Zwemmen in het Hallenbad in Lingenau is goed te doen evenals een tocht met de Pferde kutschen. Ook proberen we de plaatselijke fanfare te verrassen met een bezoek tijdens een optreden. Vanuit het dichtbij gelegen dorpje Bezau, kun je een mooie tocht met een stoomtreintje maken.
Winterreis naar Au in Oostenrijk Winterlandschap
Niet ver hiervandaan ligt het dorp Lech, het bekende winter-sportoord van onze Koninklijke familie. We bevinden ons in goed gezelschap. Zomers is het nog maar de vraag of we nog sneeuw zien liggen, maar in maart zal dat zeker het geval zijn ! Kortom het is een reis met mogelijkheden. Sneeuwgarantie kunnen we niet geven, maar het is wel zeer waarschijnlijk.

Au Oostenrijk 03

 

Au Oostenrijk 04

 

Au Oostenrijk 02

 

Au Oostenrijk 01

Accommodatie

Winterreis naar Au in Oostenrijk op de slee
Het dorpje Au ligt in de streek Vorarlberg, dichtbij Zwitserland en de Bodensee. Het ligt aan de rand van het bos. Er is prachtige natuur en er zijn heel wat hoge bergen.
Winterreis naar Au in Oostenrijk Hollandheim
We verblijven in het vriendelijke, ons bekende, Hollandheim. Het huis is voldoende rolstoelaangepast. Het zijn allemaal meer -bedkamers. Onze eigen kok gaat mee.
www.hollandheim.eu
Hollandheim AU Wieden 415
6883 AU Oostenrijk
Winterreis naar Au in Oostenrijk paard en wagen winter
Winterreis naar Au in Oostenrijk in het zwembad