Skip to main content

Dresden - Naundorf Duitsland

  • 12 daagse bus reis (heen- en terugreis 's nachts)
  • Maandag 8 juli - vrijdag 19 juli 2024
  • Prijs voor Gasten € 2250.00
  • Prijs voor Vrijwilligers € 495.00
  • Reisleider: Henk Schra
  • Verpleegkundige: Mattie Brokelman

Struppen-Naundorf ligt voorbij Dresden, in de buurt van de Elbe.
In de streek de ‘Sächsische Schweiz’. We beschikken over diverse goed aangepaste kamers en badkamers. Op het terrein is veel ruimte om lekker buiten te zitten, spellen te doen en een kampvuur te stoken. Tijdens deze reis gaan we veel prachtige dingen bekijken, zoals bij de eerdere reizen. Veel bestemmingen van uitstapjes zijn in de directe nabijheid. Uiteraard gaan we – één of meerdere keren – naar de mooie stad Dresden. Dit heeft een bijzonder sfeervol en gezellig centrum. Een gedeelte van de stad is in de tweede Wereldoorlog, per ongeluk, plat gebombardeerd, waaronder de Frauenkirche. Deze kerk is weer in oorspronkelijke stijl opgebouwd en gaan we uiteraard bezoeken. Zo ook het Zwinger en we kunnen wandelen, winkelen en relaxen over en op de Brühlsche Terrasse, een sfeervolle wandel-boulevard langs de Elbe.
Dresden Naundorf Duitsland Königstein RivierDresden Naundorf Duitsland Königstein bergen

In Königstein kunnen we allen van bovenaf de vesting het prachtige uitzicht bewonderen en een wandeling maken over deze open vesting. Ook zullen we de aan de overzijde van de Elbe gelegen Bastei, met z’n rotsformaties gaan bezoeken. Uiteraard gaan we een rondvaart maken over de Elbe. Mogelijk bezoeken we het gezellige dorp Seiffen, in het Erzgebergte. Dit dorp staat bol van houten producten als speelgoed en heel veel andere producten. We kunnen de houtbewerkers aan het werk zien, een heel leuk museum met houten producten bekijken en uiteraard van alles kopen. Er zijn in de buurt mogelijkheden om te zwemmen of te varen in roeiboten. Kortom deze reis biedt prachtige natuur, cultuur en ontspanning, in een rustige sfeer.
Dresden Naundorf Duitsland groep 01Dresden Naundorf Duitsland groep 02

 

 

 

 

 

Accommodatie

Dresden Naundorf DuitslandFamilienferienstätte St.Ursula is een Rooms-Katholiek huis, waar nonnen werken. www.ferien-naundorf.de
Voor de derde keer bieden we deze plezierige bestemming aan.
Naundorf Sankt-Ursula-Weg 24
01796 Struppen/OT Naundorf
Telefon: (035020) 756 100
We verblijven er in kamers die in appartementvorm naast en boven elkaar zijn gelegen.
Dresden Naundorf Duitsland Gebouw
Er is een gemeenschapsgebouw, waarin zich de eetzaal bevindt, onze groepsruimte en een kelder met tafeltennistafels.
Hieronder de Frauenkirche.

Dresden Naundorf DuitslandFrauenkirche