Skip to main content

Sankt Pölten Wenen Oostenrijk

  • 10 daagse bus reis (heen en terugreis ‘s nachts)
  • donderdagavond 22 aug  – zaterdag 31 augustus 2024
  • Prijs voor Gasten € 2195.00
  • Prijs voor Vrijwilligers € 475.00
  • Verpleegkundige: Netty Meerkerk

We vertrekken op donderdagavond en komen vrijdag rond de middag aan in het Hiphaus. Nadat we op zaterdag rustig zijn opgestart in St Pölten vertrekken we naar Wenen. We gaan eten in de tuinen van het beroemde kasteel Schönbrunn en maken dan een Stadsrondrit en bezoeken het Belvedere en het Hundertwasserhaus. onder leiding van een Nederlandse gids.
Sankt Pölten Wenen Oostenrijk Plein met standbeeld

Later in de week gaan we nog een keer naar Wenen en bezoeken we Schönbrunn waarna we ’s middags vrij kunnen besteden in het centrum van Wenen. Bezoek aan de Hofburg, Stephansdom, het Sissi museum en eventueel een rit met de tram met Lippizaner paarden is mogelijk. Ook kunnen we gaan winkelen of op een terrasje zitten. Het is niet alleen Wenen waar we naar toe gaan. Mogelijkheden zijn er voldoende in die omgeving. Een bezoek aan het befaamde klooster Stift in Melk mag zeker niet ontbreken en een boottocht vanuit Melk, stroomopwaarts over de Donau, richting Krems is ook prima.
Sankt Pölten Wenen Oostenrijk Dames in de bergen

Ook een bezoek aan het dorp Mariazell is de moeite waard. Het dorp ligt hoger gelegen en er na toe is het een lange rit via een landschappelijk mooie route. Van hieruit gaan we met een kabelbaan de bijgelegen berg op. Het is een prachtig uitzicht.

De addij Stift in Melk

Stift Melk 01

Stift Melk 02

 

Accommodatie

Sankt Pölten Wenen Oostenrijk Koets met paard
Op een afstand van 60 km voor Wenen ligt Sankt Pölten. We verblijven daar in het ons bekende Bildungshaus St Hippolyt, Hiphaus genoemd. Het huis ligt dichtbij het centrum van Sankt Pölten
Sankt Pölten Wenen Oostenrijk Gebouw
Bildungshaus St.Hippolyt
Eybnerstrasse 5, Sankt. Pölten.
Tel. +43 2742 352 104
www. hiphaus. at
Sankt Pölten Wenen Oostenrijk Plein
Wenen; het beroemde kasteel Schönbrunn. Dit was vroeger het zomerpaleis van de keizerlijke familie, de Habsburgers. Rondom zijn grote prachtige tuinen.
Sankt Pölten Wenen Oostenrijk Openlucht Concert
In Grafenegg worden ’s zomers in de open lucht concerten gehouden. Een aanrader